Milieu en verspilling banner

Milieu en verspilling

Bij Dirk vinden we het belangrijk om zorgvuldig met de aarde om te gaan. We kijken daarom niet alleen naar wat we zelf doen, maar ook naar de invloed die we hebben door de producten die we verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het water en de energie die nodig zijn om die producten te maken. In deze pijler lees je wat we allemaal doen om onze impact op het milieu en de natuur te verkleinen.

Eiwittransitie

Door vaker te kiezen voor een plantaardig eiwitbron, zoals noten, peulvruchten en granen is het beter voor je gezondheid. Het eten van meer plantaardige product helpt namelijk bij het verlagen van het risico op chronische ziekten. Daarnaast wordt de impact op de aarde verkleind, wat een noodzakelijke verandering is om verdere opwarming van de aarde te beperken. De vleesen zuivelindustrie zorgen namelijk voor veel CO2-uitstoot. Daarnaast groeit de wereldbevolking en hoe meer mensen, hoe meer voedsel er nodig is. Tijd voor actie dus. Hier lees je alles over de eiwittransitie.

Voedselverspilling

In Nederland verspillen we elk jaar 1,6 miljoen goed voedsel. En dat vinden we bij Dirk ontzettend zonde. Er wordt namelijk veel tijd, energie, zorg en aandacht door boeren, bakkers en fabrikanten aan besteed. Daarom ondernemen we allerlei initiatieven om ervoor te zorgen dat goed voedsel niet in de prullenbak beland. Met als doel om in 2030 de voedselverspilling met 50% te verminderen ten opzichte van 2015. Hier lees je er alles over.

Biodiversiteit

Het behouden van de biodiversiteit is noodzakelijk voor de gezondheid van ecosystemen, de aarde en de generaties na ons. Biodiversiteit betekent de verscheidenheid aan al het leven op aarde, inclusief alle planten, dieren, micro-organismen en de manier waarop zij leven. Helaas zijn er veel factoren die de biodiversiteit bedreigen. Denk aan ontbossing, klimaatverandering, vervuiling, overbevissing of toename van verstedelijking en landbouw ten koste van natuurgrond. Het beschermen van de biodiversiteit is een belangrijk thema voor Dirk. Op deze pagina lees je over onze initiatieven op het gebied van biodiversiteit.

Milieu

Met het klimaatakkoord van Parijs in 2015 zijn er wereldwijd afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde verder te beperken. In Nederland focussen we ons op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% ten opzichte van 1990. En dat voor 2030. Een flinke ambitie waar we allemaal aan kunnen én moeten bijdragen. Bij Dirk doen we dit door onze organisatie klimaat bewuster in te richten. Bijvoorbeeld door onze winkels van het gas te halen en de C02 uitstoot van onze bij producten, zoals vlees, te verminderen. Hier lees je er alles over.