Gehaktballen
Hollands4 pers.30 min.

Gehaktballen

De indicatie is geldig voor het originele recept

Wij gaan er vanuit dat je dit in huis hebt:

  • ,
  • Bakker van der Akker Casino wit half

    Bakker van der Akker Casino wit half

    Per stuk

    1
    79
  • 1 de Beste Halfvolle melk

    1 de Beste Halfvolle melk

    1 liter

    1
    89
  • Uien los

    Uien los

    1 kg

    1
    98
  • Boterboer Roomboter zilverwikkel ongezouten

    Boterboer Roomboter zilverwikkel ongezouten

    250 g

    1
    285
  • 1 de Beste Paprikapoeder

    1 de Beste Paprikapoeder

    48 g

    1
    74
  • Bio+ Biologische eieren s/m/l

    Bio+ Biologische eieren s/m/l

    6 stuks

    1
    191
  • Vleeschmeesters Half om half gehakt

    Vleeschmeesters Half om half gehakt

    500 g

    1
    529

Prijs per persoon336

Start met koken

Valt je scherm snel uit?

Wij gaan er vanuit dat je dit in huis hebt:

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood
  • 5 el melk
  • 1 witte ui
  • 50 gr roomboter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-half gehakt

Bereiding

  • 1
    • Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord.
    • Besprenkel met de melk en laat even staan.
    • Snipper intussen de ui.
  • 2
    • Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui 3 minuten.
    • Schep de uit de pan in een mengkom.
  • 3
    • Knijp het brood goed uit en meng het brood samen met de ui, paprikapoeder, mosterd en het ei door het gehakt.
    • Breng op smaak met peper en zout.
  • 4
    • Doe de bloem in een diep bord.
    • Maak je handen een beetje vochtig en rol vier ballen van het gehaktmengsel.
    • Rol ze vervolgens door de bloem.
  • 5
    • Verhit de rest van de boter in het achtergebleven bakvet in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  • 6
    • Voeg een scheutje water toe aan de pan.
    • Laat de ballen met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar stoven.
    • Keer ze regelmatig om.

Voeg eventueel een scheutje ketjap manis toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak.