Bereiding
- 1
- Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord.
- Besprenkel met de melk en laat even staan.
- Snipper intussen de ui.
- 2
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui 3 minuten.
- Schep de uit de pan in een mengkom.
- 3
- Knijp het brood goed uit en meng het brood samen met de ui, paprikapoeder, mosterd en het ei door het gehakt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- 4
- Doe de bloem in een diep bord.
- Maak je handen een beetje vochtig en rol vier ballen van het gehaktmengsel.
- Rol ze vervolgens door de bloem.
- 5
- Verhit de rest van de boter in het achtergebleven bakvet in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
- 6
- Voeg een scheutje water toe aan de pan.
- Laat de ballen met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar stoven.
- Keer ze regelmatig om.
Voeg eventueel een scheutje ketjap manis toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak.