Pulled chicken in een bao bun
Amerikaans4 pers.2u

Pulled chicken in een bao bun

Groentemeter De groentemeter geeft aan hoeveel groenten er in het recept zitten. Hoe meer groenten, hoe beter!

De indicatie is geldig voor het originele recept

Wij gaan er vanuit dat je dit in huis hebt:

  • ,
  • ,
  • Vleeschmeesters Kipdijfilet

    Vleeschmeesters Kipdijfilet

    585 g

    1
    715
  • 1 de Beste Paprikapoeder

    1 de Beste Paprikapoeder

    48 g

    1
    74
  • 1 de Beste Knoflookpoeder

    1 de Beste Knoflookpoeder

    65 g

    1
    69
  • Silvo Chilipeper vlokken

    Silvo Chilipeper vlokken

    29 g

    1
    329
  • 1 de Beste Bouillonblokjes kip 12 stuks

    1 de Beste Bouillonblokjes kip 12 stuks

    120 g

    1
    57
  • 1 de Beste Tomatenpuree dubbel geconcentreerd

    1 de Beste Tomatenpuree dubbel geconcentreerd

    70 g

    1
    30
  • Kokki Djawa Hoisinsaus

    Kokki Djawa Hoisinsaus

    250 ml

    1
    249
  • Dutch Bakery Gua bao

    Dutch Bakery Gua bao

    200 g

    2
    Aanbiedingsprijs
    van 1.99
    138

Prijs per persoon450

Start met koken

Valt je scherm snel uit?

Wij gaan er vanuit dat je dit in huis hebt:

Ingrediënten

  • 500 gr kippendijfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el hoisinsaus
  • 8 bao buns (2 p.p.)

Bereiding

  • 1
    • Verwarm een braadpan met zonnebloemolie.
    • Kruid de kippendijfilet met peper en zout en braad de kip aan op hoog vuur.
  • 2
    • Haal vervolgens de kip uit de pan en voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder en chilivlokken toe.
    • Roer goed door elkaar en voeg de bloem toe. Schenk de kippenbouillon bij het geheel en voeg de tomatenpuree toe.
    • Roer het geheel goed door elkaar. Zo ontstaat er een gebonden saus.
  • 3
    • Doe de kip bij de saus en laat het voor 2 uur zachtjes pruttelen op het vuur. Blijf wel regelmatig doorroeren!
    • Na anderhalf uur merk je dat de kip zacht wordt en tijdens het roeren uit elkaar valt. Voeg de hoisinsaus toe en roer goed door.
  • 4
    • Verwarm de bao buns in de magnetron volgens de instructie op de verpakking.
    • Doe een grote schep pulled chicken in de bao bun.
  • 5
    • Eet smakelijk!

Garneer de bao buns met een handje gesneden bosui!